fbpx
Сьогодні
13:35 30 Лис 2022

У Єврокомісії визнали свою помилку про нібито 100 тисяч загиблих в українських Збройних силах

Озвучену, 30 листопада, главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн оцінку цифр про втрати українських військових, які нібито складають 100 тисяч воїнів убитими, у ЄК визнали помилковою.

Помилкові дані прокоментувала у своєму Twitter заступниця головного речника Єврокомісії та директорка з питань політичної комунікації Дана Спінант, повідомляє ЄП.

Чиновниця зазначила, що у попередній версії звернення фон дер Ляєн містилась "неточність" у цифрах, і подякувала тим, хто вказав на помилку.

Спінант пояснила, що оцінка, озвучена фон дер Ляєн, взята із зовнішніх джерел.

Вона повинна була стосуватися втрат убитими і пораненими та "була покликана показати жорстокість росії".

Після того як фон дер Ляєн у середу повідомила, що в Україні "загинули понад 20 тисяч мирних жителів і 100 тисяч українських військових", її звернення було відредаговане та з нього вилучили згадку про втрати.

Як писала Рубрика, на прохання УП цю оцінку, озвучену фон дер Ляєн у першій версії її звернення, прокоментував керівник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник.

Він зазначив, що Генштаб не може підтвердити цю цифру, а втрати української армії є службовою інформацією і підпадають під гриф обмеження оприлюднення.

Водночас Сеник наголосив на незворотності покарання для країни-агресора за загибель і поранення українських громадян.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну армія рф втратила у загальному підсумку майже 88 900 вояк, лише за одну добу близько 500 загарбників.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: