fbpx
Сьогодні
11:01 30 Лис 2022

На прийомі у королеви-консорта Камілли побувала Зеленська та подякувала за допомогу українцям

English version here

Фото: Телеграм / Олена Зеленська

З нагоди запровадженого ООН Дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, перша леді Олена Зеленська побувала на прийомі у королеви-консорта Великої Британії Камілли.

Про це дружина президента написала у Телеграмі, пише Рубрика.

Зеленська повідомила, що демократичні суспільства об'єднує нетерпимість до насильства й жорстокості в будь-яких проявах.

"Минулого тижня в Києві я, як і щороку, долучилася до кампанії проти гендерно зумовленого насильства. Сьогодні ж мала честь побувати на прийомі в королеви-консорта Сполученого Королівства Камілли з нагоди запровадженого ООН Дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок", зазначила Зеленська.

Перша леді підкреслила, що для неї є почесним "особисте знайомство з Її Величністю та можливість розповісти, що відбувалося й відбувається на наших територіях, тимчасово окупованих росією. Які жахливі злочини чинять окупанти проти наших жінок і дітей".

Дружина президента зазначила, що "розповіла королеві-консорту про те, що багато наших сімей розділені. Дуже багато дітей позбавлені можливості спілкуватися зі своїми батьками вдома. Батько або мати можуть служити, вони можуть бути медиками, волонтерами. Приблизно 40 тис. наших жінок у лавах ЗСУ".

Як зазначила Зеленська, королева-консорт уже багато років є активною учасницею кампаній проти насильства щодо жінок. Вона постійно займається благодійністю та допомагає українським переселенцям у Сполученому Королівстві.

"Подякувала за це й запевнила: Україна готова зробити внесок у міжнародні зусилля, щоб запобігти насиллю в конфліктах, із яким стикаються у всьому світі", – заявила перша леді.

"На жаль, – наголосила Зеленська, – маємо болючий досвід у цьому питанні. На щастя, робимо все можливе, щоб гідно його подолати й не толерувати ніколи".

Як повідомляла Рубрика, під час візиту до Великої Британії перша леді України Олена Зеленська взяла участь у Конференції із запобігання сексуальному насильству під час конфліктів (PSVI Conference).

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: