fbpx
Сьогодні
15:59 30 Лис 2022

Ігнат заявив, що Україні передусім потрібні багатоцільові винищувачі

English version here

Українським Повітряним силам насамперед потрібні багатоцільові винищувачі

Про це розповів речник Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", пише Рубрика.

Офіцер зазначив, навіть якщо нам передадуть партнери МіГ-29, то це не вирішить тих проблем, які сьогодні стоять перед українською авіацією.

"Ми розуміємо, що ворог переважає нас і кількісно в рази, і технологічно. Він має багатоцільові літаки, які готові виконувати безліч завдань на полі бою, здатні уражати повітряні й наземні цілі, мають широкий спектр озброєння.

У нас, на жаль, застаріле озброєння та літаки. Дещо вдалось адаптувати до американських засобів ураження, зокрема до таких, як ракети HARM. Але цього недостатньо", – сказав Ігнат.

Щоб відповідати на наявні загрози Україні потрібні багатоцільові літаки, такі як F-15 та F-16.

Для відбиття цієї загрози потрібна і далекобійна зброя, як ракетна, так і та, що може працювати з багатоцільових літаків, наголосив речник.

"Тому потрібно добиватись ухвалення політичного рішення про передачу цих літаків Україні. Адже вони мають змогу збивати як крилаті ракети, які летять, так і завдавати ударів по наземних цілях, тим самим діставати ворога далеко в тилу", сказав полковник.

Також Ігнат розповів, що вже визначені пілоти, які готові вирушити для навчання керування іноземними літаками. Проте для їх відправки необхідно, аби було ухвалене рішення про визначення типу літака, який прийде на озброєння ПС.

"Коли буде зрозуміло, куди і на який тип літака потрібно перенаправляти наших пілотів, вони вирушать на навчання.

Окрім того, потрібно готувати і військових інженерів, які обслуговуватимуть техніку і аеродромну інфраструктуру, тобто адаптувати її до західних зразків техніки", підкреслив речник.

Зі слів Ігната, згідно з перспективною моделлю Повітряних Сил до 2035 року, Україна в майбутньому планує мати щонайменше п'ять бригад винищувальної авіації, кілька частин безпілотної авіації, озброєних сучасниками БПЛА, зокрема й тими, що можуть будуватись в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: