fbpx
Сьогодні
19:06 30 Лис 2022

Генштаб: росія готується до чергової хвилі мобілізації, яка запланована на січень-лютий

Фото: GETTY IMAGES

Підготовчі заходи до проведення чергової хвилі мобілізації тривають на території рф. Вона запланована на січень-лютий 2023 року.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За даними штабу, у місті Хрустальний тимчасово окупованої території Луганської області, російська окупаційна влада оголосила про завершення мобілізації. Разом з тим, окупанти продовжують патрулювання міста, на виїздах із населеного пункту проводиться ретельна перевірка усіх охочих виїхати.

Для поповнення поточних втрат підрозділів своїх військ, росія у першому кварталі 2023 року запланувала достроковий випуск курсантів з вищих військових навчальних закладів рф.

Довідка

Раніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що росія готується до чергової хвилі прихованої "мобілізації" в себе та на окупованих територіях, яка має початися з 10 грудня 2022-го.

Офіційно ж міністр оборони рф сергій шойгу 28 жовтня відзвітував президенту росії володимиру путіну про завершення заходів так званої часткової мобілізації. За його словами, за час проведення мобілізації росії вдалося набрати до армії 300 тисяч людей, а інших мобілізаційних завдань "не планується".

Натомість президент Володимир Зеленський заявив, що нинішня хвиля мобілізації в росії, про завершення якої оголосили 28 жовтня, насправді може бути не останньою.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: