fbpx
Сьогодні
20:20 29 Лис 2022

Зеленська заявила, що за злочини рф треба покарати "колективного путіна"

English version here

За скоєні під час російської агресії злочини в Україні треба покарати не тільки президента рф володимира путіна, а й "колективного путіна".

Про це в інтерв'ю британському телеканалу Sky News заявила перша леді України Олена Зеленська.

"Я думаю, що це не лише одна людина – путін – ми говоримо про "колективного путіна", і я вважаю, що весь "колективний путін" повинен бути покараний", – сказала вона.

Зеленська також додала, що потрібно об'єднати світову спільноту заради підтримки створення спеціального трибуналу для покарання російських воєнних злочинців.

"Нам потрібно об'єднати світову спільноту так само, як це сталося в січні 1942 року, щоб підтримати спеціальний трибунал (для воєнних злочинців — ред.) за агресію росії проти України", – сказала вона.

Перша леді України закликала Велику Британію виступити лідером у створенні такого спеціального міжнародного трибуналу для судового переслідування росії за агресію проти українського народу, наголосивши, що "просто зупинити війну недостатньо".

Довідка

Під час візиту до Великої Британії перша леді України Олена Зеленська взяла участь у Конференції із запобігання сексуальному насильству під час конфліктів (PSVI Conference). Дружина Президента закликала світову спільноту підтримати жертв російського насильства.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: