fbpx
Сьогодні
13:48 29 Лис 2022

Офіс Омбудсмана та Благодійний фонд BGV розпочинають регіональний проєкт із підтримки новонароджених дітей

English version here

Фото Unsplash

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини разом із Благодійним фондом BGV оголошують про старт спільної ініціативи для об'єднання зусиль, спрямованих на захист прав дітей та підтримку новонароджених. Відповідний Меморандум про співпрацю було підписано 25 листопада 2022 року.

Про це повідомляє пресслужба фонду.

Першим етапом співпраці Офісу Омбудсмана з Благодійним фондом BGV є надання адресної допомоги для 400 сімей із новонародженими у Дніпропетровській області, яка входить до 10 регіонів із найбільшою кількістю дітей, що постраждали від війни, а також є областю, яка прийняла найбільшу кількість ВПО.

Зусиллями команди регіональних представників Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Міністерства соціального захисту було складено перелік родин із дітьми, які сьогодні потребують допомоги — це новонароджені у багатодітних та малозабезпечених сім'ях. У рамках співпраці представники Офісу Омбудсмана тримають прямий зв'язок із такими сім'ями та вивчають їхні потреби, щоб набори із допомогою були максимально корисними як для діток, так і для породіль.

"Ми знаємо, що гуманітарна допомога не захищає сім'ї від російських ракетних атак та не зупиняє війну, але вона є допоміжною для породіль та сімей з новонародженими у такі складні часи. Для нас цей проєкт стане пілотним і в подальшому ми будемо разом з партнерами шукати можливість допомогти молодим сім'ям і в інших регіонах. Ми повинні триматися поряд і підтримати тих, хто цього потребує найбільше. Бо для України життя є цінністю, за яку варто боротися" — коментує Уповноважений Верховної Раді України з прав людини Дмитро Лубінець

Донорами проєкту, які надали якісні товари для мам та дітей, є німецькі партнери — dm-drogerie markt та #WeAreAllUkrainians. Логістичним партнером проєкту виступає Нова пошта. Так, 400 сімей із новонародженими дітьми отримають допомогу повністю безкоштовно, включно з доставкою.

Звертаємо увагу: перелік сімей, які беруть участь у першій хвилі проєкту складений Офісом Омбудсмана спільно з Міністерством соціальної політики — це багатодітні та малозабезпечені сім'ї у Дніпропетровській області. Надалі для цих сімей реєстрація на програму відбувається через представників Офісу Омбудсмана.

Довідково:

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини (Омбудсман України) є посадовою особою, статус якої визначається Конституцією України. Омбудсман здійснює свою діяльність незалежно від інших державних органів та посадових осіб і забезпечує парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина та захист прав кожного громадянина на постійній основі. З 1 липня 2022 року посаду Омбудсмана обіймає Дмитро Лубінець. Для реалізації повноважень Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини обрано 9 стрижневих напрямків діяльності за якими закріплено представників Омбудсмана, а для забезпечення діяльності створено Секретаріат. Офіс Омбудсмана розбудовує мережу у регіонах України і з 2023 року буде представлений у кожній області.

Благодійний фонд BGV був створений командою інвестиційної компанії BGV Group Management для організації допомоги Україні під час війни та відбудови країни після перемоги. Основними напрямами роботи фонду є гуманітарна допомога вразливим верствам населення, підтримка медичних закладів, а також допомога новонародженим дітям та породіллям. За 9 місяців повномасштабної війни Фонд спільно з партнерами надіслав 20 000 наборів адресної допомоги сім'ям із новонародженими дітками віком до 2-х місяців. Загальний бюджет проєкту сягнув понад 2 млн євро. Допомога була доставлена у 22 області — у 1958 населених пунктів України. Усього ж станом на початок листопада команді Фонду вдалося залучити біля 10,5 млн доларів підтримки для України — як прямого фінансування проєктів, так і товарного забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: