fbpx
Сьогодні
10:49 29 Лис 2022

Кулеба вважає, що перемога на полі бої залежить від нарощування НАТО виробництва зброї

Оскільки без інвестицій у виробництво озброєнь неможливо перемогти на полі бою в довгостроковій перспективі, то країнам Північноатлантичного Альянсу необхідно терміново збільшити виробництво зброї.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба напередодні зустрічі міністрів країн-членів НАТО в інтерв'ю виданню POLITICO, пише ЄП.

Очільник українського МЗС заявив, що країни Північноатлантичного Альянсу повинні "почати виробництво необхідного озброєння вже сьогодні".

Якщо цього не станеться, попередив він, "ми не зможемо перемогти".

"Поки ми ведемо битви сьогодні, ми повинні думати про те, як ми будемо вести битви завтра", підкреслив голова українського міністерства.

Нагадаємо, що 29 та 30 листопада в Бухаресті відбудуться переговори міністрів НАТО.

На порядку денному звичайно буде питання про те, як краще підтримати Україну.

"Востаннє, коли я був присутній на міністерській зустрічі НАТО, я приїхав з трьома словами: зброя, зброя і зброя", нагадав Кулеба.

"Цього разу, хоча цей запит залишається абсолютно гострим, я уточню його, сказавши, що нам потрібна протиповітряна оборона, танки і виробничі лінії", додав очільник відомства.

Український міністр зазначив, що чиновникам потрібно бути реалістами і менше покладатися на мінливих партнерів.

"Ми також повинні визнати один факт: у світі є країни, які мають те, що потрібно Україні, але не збираються продавати це в достатній кількості з політичних міркувань", – сказав Кулеба.

"Замість того, щоб розраховувати на них і витрачати місяці на те, щоб їх переконувати, треба запускати виробництво, щоб… ми не потрапляли в залежність від примх третіх країн, які мають товар на складах, але не бажають ним ділитися", зазначив міністр.

Окрім того, голова МЗС похвалив партнерів України за їхній внесок в обороноздатність країни.

Кулеба водночас не приховував, що хотів би бачити зміни в ухваленні рішень Заходу щодо підтримки Києва.

"Ми змарнували надто багато часу – і надто багато життів, і надто багато квадратних кілометрів нашої землі. Тому я думаю – сподіваюся – що мудрість візьме гору, що все треба робити вчасно.

І не треба чекати, коли розгорнеться чергова трагедія для того, щоб хтось зміг подолати психологічні бар'єри ухвалення того чи іншого рішення щодо України", – сказав Кулеба.

Нагадаємо, що країни Балтії та Північної Європи на міністерській зустрічі НАТО закликатимуть союзників збільшити постачання зброї Україні.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: