fbpx
Сьогодні
09:37 29 Лис 2022

Через витік приватних даних Ірландія наклала штраф на компанію Meta у розмірі 265 мільйонів євро

В Ірландії після того, як дані про понад пів мільярда користувачів були опубліковані на хакерському вебсайті, регулятор даних оштрафував компанію Meta на 265 мільйонів євро.

Про це повідомляють AFP та Reuters.

Зазначають, що цей штраф став результатом розслідування. Його розпочали ще минулого року. Метою розслідування було виявити зібраний та злитий набір персональних даних.

Раніше у Facebook заявляли, що у 2019 році дані з платформи були зібрані хакерами. Вони скористалися функцією, розробленою для того, щоб допомогти людям легко знаходити друзів за допомогою списків контактів.

На додаток до штрафу, ірландська Комісія із захисту даних повідомила, що "наклала догану та наказ". Вона вимагала від власника Facebook "привести обробку даних у відповідність до вимог, вживаючи низку визначених заходів для виправлення ситуації протягом певного періоду часу".

Підрозділи компанії Meta у Європі розташовані в Дубліні разом із низкою інших великих світових технологічних компаній.

Зокрема Google, Apple і Twitter. Відтак, ірландське агентство захисту даних є головним регулятором, яке відповідає за притягнення їх до відповідальності.

У вересні ірландський регулятор оштрафував Meta на рекордні 405 мільйонів євро після того, як було виявлено, що платформа Instagram порушила правила обробки даних дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: