fbpx
Сьогодні
Фото 13:29 29 Лис 2022

Агента ФСБ, який вивісив в Одесі російський прапор, позбавили волі терміном на 15 років

Фото: Київська міська прокуратура

Агент ФСБ рф, який допомагав країні-агресору у проведенні підривної діяльності в Одесі отримав 15 років позбавлення волі. Такий вирок оголосив Київський районний суд міста Одеса.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу Київської міської прокуратури, речниця відомства Надія Максимець у коментарі УП, ДБР.

Київський районний суд міста Одеса оголосив обвинувальний вирок місцевого мешканця, який активно допомагав державі-агресору у проведенні колабораційної та підривної діяльності на території одеського регіону. Також він був причетний до організації викрадення людини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканець міста Одеса з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України вступив у злочинну змову із кураторами ФСБ рф.

Зазначають, що він з 2014 року займав проросійську позицію та брав участь у проросійських політичних заходах.

Чоловік сформував злочинне угруповання для підтримки протиправної агресії проти України.

Вказані особи збирали інформацію щодо місць дислокації військових об'єктів на території Одеси. Також формували відомості щодо активістів та інших осіб, які активно висловлюються на підтримку державного суверенітету України.

Зібрані відомості учасники угруповання передавали ворожим спецслужбам. Окрім того, організатор розробляв плани щодо утворення агентурної мережі у правоохоронних органах Одеської області для проведення підривної діяльності на користь країни-агресора.

Відомо, що 22 серпня 2022 року за дорученням кураторів вказані особи розмістили на житловому будинку у місті Одеса прапор росії. На ньому був напис: "Одесса – русский город".

Фото цього прапору надалі були використані російськими пропагандистськими ЗМІ.

Зрадник не відмовлявся й від звичайної злочинної діяльності. Він з посібниками планував викрасти патріотично налаштованого підприємця Одеси, який займався волонтерською діяльністю.

Для цього зловмисники облаштували підвал для тортур чоловіка, щоб той "погодився" віддати все своє майно та гроші.

Одеса, місце для тортур

Фото: Київська міська прокуратура

Кураторам з ФСБ вони розповідали, що хочуть зробити це, аби дестабілізувати ситуацію в місті, а також для того, щоб після захоплення Одеси військами агресора, обміняти українського патріота на російських полонених.

Одеса, місце для тортур

Фото: Київська міська прокуратура

Наприкінці вересня ДБР спільно з СБУ провело спецоперацію для затримання чоловіка з його поплічниками.

У межах слідства за дорученням прокурора правоохоронці влаштували імітацію обстановки викрадення людини, в ході якого троє членів злочинної групи були затримані "на гарячому".

Наразі організатору призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Обвинувальний акт стосовно ще одного учасника угруповання направлено до суду за статтею 146 КК Украіни – викрадення людини. Обвинувачений мав на меті заробити грошей на цьому злочині", підкреслила Максимець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: