fbpx
Сьогодні
Фото 19:11 28 Лис 2022

Радник мера: окупанти повністю знищили природній та історичний центр Маріуполя

Перетворився на справжню мертву зону природний та історичний центр тимчасово окупованого російськими військовими міста Маріуполь Донецької області.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

Він зазначив: "Квадрат майже у 5,5 км по периметру знищено вщент: вул. Архипа Куїнджі, вул. Архітектора Нільсена, бул. Шевченка. Наче окремо було обрано для того руйнування, аби стерти українську історичну ідентичність міста".

Андрющенко уточнив, що серед цих руїн досі мешкають люди — без води, електрики, тепла, ремонтів та вікон. Забуті окупаційною владою, там залишаються щонайменше 10 сімей.

Радник мера додав: "Там не менш як 20 літніх людей. Напередодні зими просто кинути вмирати серед спогадів про мир, війну, блокаду та окупацію. Без шансу на виживання".

Довідка

21 листопада голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив, що багатоквартирні будинки Маріуполя фактично всі непридатні для проживання. Він зазначив, що половина будинків зруйнована вщент.

За його словами, наразі з міста можна виїхати на підконтрольну територію України через Запоріжжя. Проте російські окупанти створюють штучні перепони, аби не випускати людей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: