fbpx
Сьогодні
22:45 28 Лис 2022

Надзвичайна ситуація воєнного характеру оголошена у Ладижині на Вінниччині

Надзвичайну ситуацію воєнного характеру оголосили в Ладижині Вінницької області у зв'язку з відсутністю теплопостачання до міста.

Про це повідомив очільник ОВА Сергій Борзов.

Таке рішення ухвалила Вінницька обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Борзов уточнив, що після ракетного обстрілу Ладижинської теплової електростанції виникла аварія у мережах теплопостачання міста. Через це у Ладижині розгорнуть роботу надзвичайного штабу з ліквідації наслідків аварії..

За словами глави ОВА, заходи, які досі вживає Ладижинська міська рада та її виконавчий орган, вкрай недостатні: 18 тисяч мешканців без теплового опалення, а єдина можливість у людей обігріти свої оселі — це електроприлади.

Він наголосив, що терміново потрібна координація сил та засобів цивільного захисту, військового командування та підприємств критичної інфраструктури.

Борзов поінформував: "Надзвичайний штаб уже працює. Робимо усе, аби відновити роботу теплових мереж Ладижина. Розгортаємо додаткові пункти обігріву".

Перед цим очільник ОВ скликав термніову нараду щодо надзвичайної ситуації в Ладижині. За її результатами, Валерій Коломєйцев, який з 2001 року очолював місто, достроково склав свої повноваження під час воєнного стану.

"Децентралізація дала великі можливості місцевій владі змінити радянську систему опалення міста. Однак, роками кошти витрачались на все, що завгодно, окрім створення сучасної автономної теплової мережі. Терміново шукаємо рішення", – йдеться у повідомленні Борзова.

Загальна кількість абонентів в Ладижині складає майже 7000. З них 16 це заклади соціально-культурного призначення, решта — квартири у багатоквартирному житловому фонді. Без послуг теплопостачання перебувають приблизно 17,5 тисяч населення міста.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: