fbpx
Сьогодні
21:20 28 Лис 2022

Для запобігання расизму та стигматизації ВООЗ дала нове ім'я мавпячій віспі

Фото: Ganzevayna / Depositphotos

"Mpox" – таку нову назву ВООЗ рекомендує для мавпчячої віспи. Таке рішення було ухвалено, щоб запобігти расистським та стигматизаційним висловлюванням.

Про це повідомляють в організації.

У ВООЗ розповідають: "Міркування для рекомендацій включали обґрунтування, наукову відповідність, ступінь поточного використання, вимовність, можливість використання різними мовами, відсутність географічних чи зоологічних посилань і легкість пошуку історичної наукової інформації".

В організації вирішили, що назва "mpox" стане кращим терміном, ніж "мавпяча віспа", і замінить його протягом одного року. Наразі вживатимуться обидва терміна.
Також за цей час назву оновлять у публікаціях ВООЗ.

В організації говорять: "ВООЗ застосує термін mpox у своїх повідомленнях і закликає інших дотримуватися цих рекомендацій, щоб мінімізувати будь-який постійний негативний вплив поточної назви та прийняття нової".

Довідка

Нагадаємо, у травні 2022 року у світі, зокрема у Європі, почала зростати кількість випадків мавпячої віспи, яку раніше вважали рідкісною інфекцією і яка здебільшого поширювалася дикими тваринами в частинах Західної або Центральної Африки.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: