fbpx
Сьогодні
15:36 27 Лис 2022

У Енергоатомі заявили, що є ознаки того, що росіяни можуть залишити ЗАЕС

English version here

На Запорізькій атомній електростанції російські загарбники можуть готуватися до того, щоб полишити ЗАЕС: є певні ознаки того

Про це пише Рубрика, посилаючись на президента НАЕК "Енергоатома" Петра Котіна, який заявив про це в ефірі національного марафону.

"В останні тижні ми отримуємо фактично інформацію, що з'явилися ознаки того, що вони (загарбники – ред.), можливо, збираються покинути ЗАЕС.

По-перше, дуже багато стало з'являтися публікацій у російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто б залишити, можливо, її варто передати МАГАТЕ під контроль.

Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти", наголосив президент "Енергоатома".

Котін підкреслив, що "поки зарано говорити, що російські військові їдуть із ЗАЕС", але можна сказати, що вони "готуються".

Він також нагадав, що росіяни "напхали на майданчик ЗАЕС усе, що могли, – і військову техніку, і свій персонал, вантажівки, ймовірно, зі зброєю та вибухівкою" і замінували територію станції.

Довідка

Нагадаємо, що уранці 20 листопада експерти МАГАТЕ повідомили, що в районі Запорізької АЕС прогриміло понад 10 вибухів – кілька будівель на території станції були пошкоджені.

У МАГАТЕ російські обстріли ЗАЕС 19 і 20 листопада назвали одними з найбільш інтенсивних.

Також повідомляли, що російські загарбники відмовляють МАГАТЕ у допуску до деяких об'єктів ЗАЕС для оцінки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: