fbpx
Сьогодні
13:29 26 Лис 2022

Визнати за спільну мету звільнення всієї України закликати Польща, Литва та Україна

Фото: Телеграм/ Денис Шмигаль

У Києві підписали спільну заяву за результатами зустрічі у рамках "Люблінського трикутника" прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький та прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте

Про це пише Рубрика, посилаючись на текст заяви.

У заяві прем'єри "закликали міжнародну спільноту визначити відновлення територіальної цілісності України, звільнення всієї тимчасово окупованої території України чіткою спільною метою".

Після зустрічі з польським та литовською колегами глава уряду України Денис Шмигаль зазначив, що у спільній заяві, серед іншого, відзначено суттєвий внесок "Люблінського трикутника" у консолідацію міжнародної підтримки України.

Зокрема:

  • протидія агресивній політиці росії,
  • розслідування її воєнних злочинів та притягнення винних до відповідальності,
  • необхідність подальшого посилення військової, фінансової та гуманітарної допомоги Україні.

Прем'єр підкреслив, що 9 місяців війни довели наскільки важлива єдність народів України, Польщі та Литви, цитує Шмигаля агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогоднішня зустріч вкотре показала, що Україну, Литву та Польщу об'єднують спільні цілі, цінності, єдина позиція в оцінках загроз, а також спільне бачення щодо протистояння російській агресії та наближення нашої перемоги", – наголосив Шмигаль.

Український урядовець підкреслив, що на зустрічі з прем'єрами обговорювалося широке коло питань: гуманітарна, фінансова, економічна, енергетична політики.

Прем'єр наголосив, що також сторони обговорили пріоритетні питання, зокрема перемогу України у війні проти росії.

Як писала Рубрика, після прибуття до Києва прем'єр Польщі Матеуш Моравецький поклав квіти до Пам'ятника жертвам Голодомору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: