fbpx
Сьогодні
14:38 26 Лис 2022

Укренерго: попри під'єднання ще одного блоку АЕС, дефіцит електроенергії в Україні становить 25%

Фото: Ілюстраційне

Завдяки введенню 26 листопада в роботу ще одного атомного блоку, дозволило знизити дефіцит електроенергії до 25%.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

"Станом на 11:00 введено в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших. Таким чином виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання.

Проте ще 25% електроенергії все ще залишаються в дефіциті, тому сьогодні на всій території України діє режим обмеження споживання", наголосили в повідомленні.

В Укренерго зазначають, що відтепер обленерго самі вирішуватимуть, які саме відключення застосовувати: планові чи аварійні.

"Тобто диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А от схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно", пояснили в компанії.

Нагадаємо, що на 19:00 п'ятниці, 25 листопада, в українській енергосистемі все ще зберігається дефіцит 30% від потреби споживання.

Як писала Рубрика, після масованого ракетного обстрілу держави-терориста у середу, 23 листопада, ще один енергоблок Хмельницької атомної станції підключили до енергосистеми України.

Довідка

Нагадаємо, що всі чотири діючі АЕС України знову мають доступ до національної енергосистеми після повної втрати електроенергії на початку цього тижня.

Також повідомляли, що після того, як у середу всі українські атомні електростанції аварійно вимкнулися з мережі, до кінця четверга вони знову працюватимуть, що суттєво зменшить дефіцит електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: