fbpx
Сьогодні
09:38 26 Лис 2022

ISW: рф почала частіше обмінювати полонених для вгамування хвилі невдоволення в інформпросторі

Фото: Телеграм/ Андрій Єрмак

Російська федерація, ймовірно, частіше почала проводити обміни військовополоненими, щоб погасити хвилю невдоволення в інформаційному просторі.

Про це пише Рубрика. посилаючись на дослідження Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики припускають, що російське міністерство оборони, ймовірно, збільшило частоту обмінів військовополоненими. Ці дії направлені, в першу чергу, на пом'якшення невдоволення в інформаційному просторі через попередні невдачі у переговорах про повернення російських військовополонених.

У ISW нагадують, що російські та українські джерела повідомили про три обміни полоненими за період з 23 по 25 листопада.

Аналітики інституту вважають, що частота обмінів військовополоненими за останні декілька днів сама по собі є переломним моментом.

Адже в останні місяці російське міністерство оборони було помітно стриманим у проведенні таких обмінів. А тому зазнавало критики за явну неповагу до своїх військовополонених.

"Збільшення частоти обмінів військовополоненими, ймовірно, частково покликане зняти невдоволення російських блогерів, які повідомляли про останню серію обмінів у відносно нейтральному тоні", –наголошують у звіті інституту.

Основні висновки ISW:

  • Повідомлення про групу недоукомплектованих і погано забезпечених мобілізованих розділяють російський інформаційний простір.
  • Президент Вволодимир путін неправдиво представив зустріч з обраними жінками як відкриту дискусію з матерями мобілізованих військовослужбовців.
  • Розслідування української служби Forbes показало, що війна в Україні має серйозний фінансовий вплив на річний бюджет рф.
  • МО рф, ймовірно, збільшило частоту обмінів полоненими, щоб заспокоїти невдоволення в російському інформаційному просторі.
  • Український посадовець підтвердив, що українські сили вбили іранських військових радників в окупованому росією Криму.
  • Російське військове керівництво, ймовірно, поширює документ, в якому йдеться про те, що для перемоги у війні в Україні росії необхідно мобілізувати п'ять мільйонів військовослужбовців, чого росія зробити не може.
  • Російські війська проводили обмежені контратаки для відновлення втрачених позицій на північний захід від Сватового. А російські джерела стверджували, що українські війська продовжували контрнаступальні операції в напрямку Кремінної.
  • Російські війська продовжували проводити наступальні операції в районі Бахмута та Авдіївки. А впливові російські діячі, можливо, створюють інформаційні умови для того, щоб зняти з себе відповідальність за відсутність прогресу в районі Бахмута.
  • Російські війська продовжували встановлювати оборонні споруди на південь від річки Дніпро в Херсонській області та навколо критично важливих наземних ліній зв'язку, що з'єднують Крим з півднем Херсонської області.
  • Російські джерела та офіційні особи продовжують спроби сформувати наратив про ймовірну другу часткову мобілізацію, заперечуючи при цьому можливість загальної мобілізації.
  • Російські посадові особи продовжують зусилля зі стимулювання демографічних змін на окупованих територіях України, депортуючи місцевих мешканців.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: