Джонсон збирає медикаменти для допомоги лікарням в Україні

Експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон звернувся до британських виробників медикаментів та медобладнання із закликом допомогти українським лікарням.

Свої зусилля для збору медичної допомоги Джонсон об'єднав з британською медичною компанією Circle Health, передає Sky News.

Напередодні Джонсон разом з послом України у Великій Британії Вадимом Пристайком відвідав один з медичних складів на півночі Лондона, де за сприяння Circle Health вже зібрано частину медикаментів для України, пише видання. Після цього Джонсон звернувся до громадськості Британії з проханням зробити пожертвування на допомогу українським лікарням.

"Жоден бинт чи ліжко, які ви фінансуєте, не пропадуть даремно у великій справі відбудови прекрасної, відважної України", – наголосив він.

Як зазначається, медична допомога спрямовуватиметься лікарням, які "ризикують залишитися без життєво важливих медикаментів протягом кількох тижнів, якщо не отримають належну допомогу".

Як підкреслюється, команда українських лікарів, які працюють у британській Circle Health, безпосередньо спілкуються з медиками в Україні та в режимі реального часу інформують компанію про потребу в медикаментах і лікарняному обладнанні. Після цього медикаменти збираються з 53-х медичних закладів Circle Health у кожному регіоні Великої Британії, сортуються та звозяться на склад у Лондоні. Згодом працівники компанії переправляють вантажі в Україну.

Британська компанія вже зібрала і доставила до лікарень Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Львова та Херсона 13 вантажівок з 300 тонами медичних товарів. На сьогодні в Україну доставлено сотні інвалідних візків, милиць, бинтів, карет швидкої допомоги, операційних столів, лікарняних ліжок, апаратів ШВЛ, засобів анестезії і протезів.

Свіжі дописи

  • Новини

Соціологи провели дослідження, як змінилося ставлення українців до Дня перемоги

В Україні суттєвих змін зазнало ставлення громадян до Дня перемоги, який раніше відзначався 9 травня:… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Спікер українського Парламенту підписав розпорядження про допуск журналістів до Верховної Ради

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до приміщення ВРУ в умовах… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Підозру перекваліфікували: ДБР завершило розслідування щодо вбивство підлітка на фунікулері в Києві

Працівники ДБР завершили досудове розслідування за фактом трагедії на станції столичного фунікулера, внаслідок якої загинув… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

До України відправити своїх військових готова Литва, проте є нюанс

Відправити свої війська до України із навчальною місією готова Литва, проте Київ поки що не… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

В ISW вважають, що перевірка ядерної готовності у Білорусі є лінією рф на зменшення західної допомоги Україні

Оголошена у Білорусі раптова перевірка ядерної готовності одночасно з російською федерацією, вочевидь, має на меті… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Унаслідок пошкодження ворогом енергооб’єктів у 6 областях, ввечері можливі обмеження споживання електроенергії

Через нічну ворожу атаку об’єктів енергетичної інфраструктури у 6 областях у вечірні години можливе застосування… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.