fbpx
Сьогодні
17:54 25 Лис 2022

Україна отримає від Норвегії новий пакет військової допомоги: зимовий одяг, САУ та запчастини до артилерії

English version here

Норвегія надає Україні новий пакет військової допомоги. Туди входить зимовий одяг, самохідна артилерійська установка М109 та запчастини до артилерії.

Про це повідомив міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам, передає норвезький телеканал TV 2.

Міністр Норвегії зазначив: "Українці, звичайно, запитували про зимовий одяг. Є низка країн, зокрема наші північні друзі, які зараз об'єднують зусилля, щоб пожертвувати одяг. Зараз у ньому є велика потреба".

Тож Норвегія передає 55 тисяч одиниць зимового одягу, 30 тисяч польових пайків та приблизно 55 тисяч перев'язувальних матеріалів. Одяг для потреб української армії або взяли з запасів, або закупили.

Крім того, Норвегія передає САУ М109. Загалом країна вже передала 22 такі установки з початку повномасштабної війни. Також до цих САУ передають 20 тисяч запчастин.

Також Норвегія виділяє 150 мільйонів норвезьких крон (приблизно 15 мільйонів доларів) на військову місію ЄС із підтримки України.

Довідка

Нещодавно уряд Норвегії оголосив, що виділить на підтримку України майже 1,5 мільярда норвезьких крон (близько 144 мільйонів доларів США) для Міжнародного фонду, який очолює Велика Британія.

Раніше Норвегія вже пожертвувала фонду 400 мільйонів норвезьких крон. За словами Грама, ці кошти використали для придбання безпілотників, обладнання для їхнього глушіння й на артилерійські снаряди.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: