fbpx
Сьогодні
20:43 25 Лис 2022

путін дав наказ ідентифікувати всіх росіян, які мають стати на військовий облік і це попри оголошене завершення мобілізації

Попри раніше оголошене завершення "часткової" мобілізації в рф, президент росії володимир путін доручив створити ресурс із даними росіян, які перебувають або мають стати на військовий облік.

Про це пише Медуза з посиланням на указ путіна, повідомляє Рубрика.

На порталі, як випливає з указу, мають бути зібрані дані про всіх росіян, які перебувають або повинні перебувати на військовому обліку, окрім офіцерів Служби зовнішньої розвідки і ФСБ у запасі. путін доручив ФНС і Міноборони ідентифікувати всіх таких громадян.

До 30 грудня цього року Міноборони, Мінцифри та керівництва регіонів зобов'язані перетворити ці відомості в цифрову форму. Управляти базою буде Міноборони.

Водночас для створення ресурсу російські організації повинні будуть надати такі дані росіян, як номери телефонів, адреси пошт, стан здоров'я і фактичне місце перебування. Згідно з документом такий ресурс має бути створено до 1 квітня 2024 року.

У рамках "часткової" мобілізації в рф на війну в Україну призивали людей із важкими захворюваннями, багатодітних батьків тощо – усе це пояснювали, зокрема, неактуальними відомостями в базах даних. президент росії заявив, що треба організувати базу даних "по-сучасному".

Довідка

Наприкінці жовтня міністр оборони рф Сергій Шойгу доповів путіну, що мобілізаційні заходи завершено. При цьому указ про завершення мобілізації так і не було підписано. У путіна заявили, що окремий указ не потрібен.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: