fbpx
Сьогодні
18:05 24 Лис 2022

У яких областях зі зв’язком ситуація найгірша розповіли у Мінцифри

Фото: З відкритих джерел

Мобільний зв'язок в Україні поступово повертають, однак ще можуть виникати проблеми в п'яти областях країни.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Очільник міністерства зазначив, що труднощі зі зв'язком досі є в Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях.

Серед інших областей найкраща ситуація з роботою базових станцій у Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях.

"Енергетики працюють без упину, щоб скоріше відновити електроенергію. Разом з нею поступово повертається і зв'язок", пояснив Федоров.

Міністр додав, що телеком-компанії точково продовжують працювати на генераторах.

Водночас речник Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Володимир Кондрашов закликав українців економно користуватися мобільним зв'язком та інтернетом.

"В умовах ракетних атак і перебоїв з електроживленням мережі працюють на межі своїх потужностей, і темпи їх відновлення будуть набагато нижчими, ніж були до російського повномасштабного вторгнення", — пояснив він під час брифінгу в Military Media Center.

Довідка

Через масовані російські ракетні удари в багатьох регіонах виникли проблеми з інтернетом. Це сталося після екстрених відключень електроенергії.

Базові станції та оператори фіксованого зв'язку за можливості перейшли на генератори. А втім, мобільні оператори були перевантажені трафіком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: