fbpx
Сьогодні
21:30 24 Лис 2022

Питань до путіна багато: на Кубані рідні мобілізованих зібралися поїхати до Москви на зустріч з президентом рф

Фото: Reuters

Провести акцію на Красній площі мають намір 80 матерів і дружин мобілізованих із Кубані, які планують поїхати до столиці рф, щоб добитися зустрічі з путіним

Про це повідомляє телеграм-канал "Можем обяснить".

Зазначають, що 80 учасників майбутнього протесту входять до краснодарського відділення Ради матерів і дружин. Свою акцію вони планують провести у неділю, приурочивши її до Всесвітнього дня матері.

Одна з жінок розповіла, що її чоловік, мобілізований наприкінці вересня. Він перестав виходити на зв'язок, і з 9 жовтня їй нічого не відомо про його долю. У військкоматі їй сказали, що чоловік нібито зник безвісти, але жодних документальних підтверджень цьому не дали.

Шукати правди в Кремлі жінки мають намір тому, що не чекають на допомогу від влади регіону і не вірять їм, каже активістка. За її словами, такі ж делегації очікуються і з інших російських міст.

"Питань до путіна дуже багато. У Раді формують їхній загальний список. Усі хочуть отримувати правдиву інформацію про перебування їхніх рідних та домогтися повернення тих, хто згідно із законом не підлягає мобілізації, але потрапив під неї. Багато хто просуває питання з приводу виплат, але я б не відносила його до основних", — розповіла співрозмовниця МО.

Однак, вона сумнівається, що путін їх прийме, швидше анонсована Дмитром Пєсковим зустріч пройде з "узгодженими" матерями та дружинами. Лідер Ради матерів та дружин Ольга Цуканова вже заявила, що її соратниць до путіна не звуть, а за активістками почалося стеження.

За даними "Верстки", кремль хоче усунути протест родичів військовослужбовців і створити підконтрольний "рух матерів". З ким зустрінеться президент у День матері, наразі невідомо.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: