fbpx
Сьогодні
12:25 24 Лис 2022

Лукашенко пригрозив, що Україну чекає повне знищення, якщо Київ не піде на мирні перемовини з рф

English version here

Якщо Україна хоче уникнути величезних жертв і повного знищення, то Президент України Володимир Зеленський має зупинитися та піти на мирні переговори з країною-агресором росією.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, пише провладний Telegram-канал "Пул первого", який опублікував відеоінтерв'ю Лукашенка російським ЗМІ.

"Все в руках України. Не тому, що я хочу спихнути цю тему на Зеленського та Україну. Дійсно, все зараз у руках України. Якщо вони не хочуть загибелі – до того ж у величезній кількості – людей.

Важко, тяжко, але треба зупинитися, треба це припинити, тому що далі буде повне знищення України… Це не те, що путін говорив якось задовго до "операції", що це загрожуватиме втратою державності, – це буде знищення України. Треба зупинитися", наголосив Лукашенко.

Самопроголошений президент Білорусі також заявив, що під час Другої світової війни загинуло 30 мільйонів осіб (втрати СРСР – ред.), але зараз "ніхто про це і не згадує". А з Німеччиною "готові не просто розмовляти, а співпрацювати і дружити".

Лукашенко упевнений, що так само буде і з відносинами з українцями. А так звана "дружня" країна-агресор та її сателіти "напевно, зможуть пояснити навіть зараз українському народові, що сталося".

Самопроголошений лідер РБ також додав, що тему подій в Україні побіжно зачепили на саміті ОДКБ, який відбувся напередодні, але нібито це не було головною темою зустрічі лідерів держав-членів організації.

Довідка

Нагадаємо, по всій території України вдень, 23 листопада, прозвучала повітряна тривога.

Відомо про атаку 9 українських регіонів.

Як писала Рубрика, за даними Повітряних сил, ворог випустив близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр", ППО України збила 51 ракету. Також було знищено п'ять дронів-камікадзе.

За даними МВС, від ракетних ударів росії у середу загинули 10 українців.

Обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об'єкти електропередачі.

Велика частина території України залишилася без світла і води.

Уранці 24 листопада Кличко заявив, що водопостачання повернули на лівому березі Києва і частково на правому, 70% жителів столиці залишаються без електроживлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: