fbpx
Сьогодні
18:14 24 Лис 2022

Документи, які видає росія на окупованих територіях України, Європарламент заборонив у ЄС

English version here

Фото: Getty Images

У Європарламенті проголосували за рішення не приймати у ЄС паспорти та інші документи для міжнародних подорожей, які видає росія у незаконно окупованих регіонах України та Грузії.

Про це повідомляє "ЄП" з посиланням на пресслужбу парламенту.

Європарламент затвердив угоду, досягнуту з Радою ЄС, про неприйняття проїзних документів, виданих росією в тимчасово окупованих регіонах України і Грузії.

За рішення проголосував 531 депутат, 7 виступили проти, 34 утрималися.

Згідно з пропозицією, Єврокомісія має проконсультуватися з країнами-членами ЄС та скласти список російських документів, зокрема паспортів, які не повинні прийматись.

Проте ті, хто рятується від війни в Україні, як і раніше, зможуть в'їхати до ЄС з гуманітарних міркувань.

"Європейський парламент сповнений рішучості зробити все можливе, щоб продовжувати чинити тиск на Росію правовими та політичними засобами, щоб путін заплатив високу ціну за цю незаконну війну та за міжнародні злочини, скоєні проти України та її народу", – прокоментував після голосування доповідач Хуан Фернандо Лопес Агілар.

Щойно рішення також буде офіційно ухвалене Радою ЄС та опубліковано в Офіційному журналі ЄС, воно набуде чинності наступного дня після публікації.

росія видає паспорти жителям Криму з моменту незаконної анексії півострова у 2014 році і зараз робить це в інших непідконтрольних українському уряду районах України.

Неприйняття цих російських документів застосовуватиметься, коли хтось із громадян просить візу для в'їзду до ЄС або коли вони перетинатимуть зовнішні кордони ЄС.

Чеське головування в Раді ЄС та Європарламент досягли попередньої домовленості щодо рішення про невизнання російських закордонних паспортів, виданих на окупованих територіях в Україні та Грузії, у середині листопада.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: