fbpx
Сьогодні
18:56 23 Лис 2022

В Німеччині пообіцяли до літа підготувати 5 тисяч українських солдатів

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Німеччина підтримує Україну у боротьбі з російським терором, передаючи системи ППО, і обіцяє підготовку українських військових.

Про це заявила міністр оборони ФРН Крістіне Ламбрехт на слуханнях у Бундестазі 23 листопада, передає "Укрінформ".

"Для нас було важливо дуже швидко підтримати Україну в ці дні на тлі терору з повітря за допомогою ракет і дронів, який здійснює росія. Система ППО Iris-T є більш ніж ефективною і рятує багато життів", – сказала вона.

Ламбрехт відкинула таким чином критику на свою адресу через повільне ухвалення рішень, недостатнє озброєння Бундесверу, а також недостатню допомогу України.

Натомість вона переклала відповідальність за проблеми Бундесверу на "попередників і попередниць".

"Саме цей уряд, на відміну від багатьох інших, вирішив постачати зброю в такі держави, як Україна. Це було нелегке рішення, але ми його не лише ухвалили, але й постачаємо – від РСЗВ, САУ та особливо систем ППО", – зауважила Ламбрехт.

Вона також зазначила, що центр з ремонту військової техніки, яка зазнає пошкоджень на фронті в Україні, буде в Словаччині, неподалік від кордону, і почне працювати в грудні. Нині стоїть завдання забезпечити його запасними частинами.

Глава Міноборони ФРН поінформувала, що до програми підготовки українських військових, окрім Німеччини, залучені ще 9 країн.

"До літа 2023 ми підготуємо в Німеччині 5 тисяч українських солдатів… Це конкретна політика", – підкреслила вона.

Напередодні Ламбрехт повідомила, що подальші три системи ППО на додаток до першої, яка вже захищає небо України, будуть передані наступного року. Таких систем немає не озброєнні Бундесверу, тож їх постачає напряму промисловість.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: