fbpx
Сьогодні
12:15 23 Лис 2022

ОВА: в селах Луганщини, навколо Довжанська, окупанти "мобілізували" майже всіх чоловіків

В селах навколо тимчасово окупованого міста Довжанськ Луганської області російські загарбники "мобілізували" практично всіх чоловіків.

Про це повідомляє обласна військова адміністрація.

В повідомленні йдеться: "Зникають залишки платоспроможних чоловіків. Так, у десяти селах і селищах навколо Довжанська мобілізували майже всіх, кому до 60 років".

Зокрема, у селищі Хмельницький мобілізованих забрали та вивезли за одну добу. Тих, хто намагався сховатися в родичів чи друзів, знайшли з допомогою представників сільських та селищних рад.

Ситуація на Луганщині напружена, окупаційна влада з січня збирається підвищити тарифи на комуналку.

В ОВА пояснили: "Нижчі тарифи на комунальні послуги — це був один із козирів окупаційної влади при захопленні міст, на що розраховували переважно літні люди, які вирішили залишитися".

Однак цей "подарунок" виявився тимчасовим. До кінця місяця мають затвердити підвищення вартості на 10% практично всіх послуг.

Тим часом у Старобільському районі росіяни заселяються не тільки до порожніх будинків, а й у домоволодіння, де живуть люди, виселяючи останніх. Містом ходять зі списками та питають у сусідів, які з хат зараз порожні, — формують маневровий фонд.

22 листопада росіяни знову пішли атакою на Білогорівку і вкотре були відбиті українськими військовими. На Куп'янському та Лиманському напрямках окупанти обороняються, здійснюють обстріли з танків та артилерії, зокрема в районах Новоселівського, Стельмахівки, Макіївки, Площанки та Білогорівки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: