fbpx
Сьогодні
10:24 23 Лис 2022

Партія "Слуга народу" назвала пріоритетні напрямки відбудови України

English version here

В основі відбудови зруйнованої війною інфраструктури України обов'язково мають бути безпека, енергоефективність та екологічність.

Про це в ефірі Українського радіо розповіла голова політичної партії "Слуга Народу" Олена Шуляк, цитує Рубрика.

Зазначили, що відбудова країни вже розпочалася і триватиме після перемоги України над країною-агресоркою.

"Влада вже зараз напрацьовує стандарти, за якими впроваджуватимуть основні складові відбудови: безпеку, енергоефективність та екологічність.

Наприклад, ми переглянули систему цивільного захисту, укриттів та бомбосховищ.

Розробляємо нові державні будівельні норми для того, щоб система укриттів, яку ми фактично будуватимемо з нуля, була ефективною та оптимальною.

Плануємо використання споруд подвійного призначення – паркінгів, басейнів, спорткомплексів", – пояснила Шуляк.

Ще одним питанням національної безпеки Шуляк вважає енергоефективність, особливо в умовах енергетичного шантажу з боку рф.

"Вкрай важливо, за якими стандартами зводитимуться нові будівлі. Вони мають бути енергоефективними та екологічно стійкими", – переконана очільниця "Слуги Народу".

Також одна зі складових відбудови – це утилізація та переробка без шкоди для екології величезної кількості будівельного сміття, яке утворилося внаслідок руйнувань від російських обстрілів.

"Ми вивчаємо досвід, зокрема ізраїльських і французьких компаній. Плануємо найкращі технологічні можливості закріпити на рівні законодавства та технічних документів.

Тільки Бучанський район на Київщині має понад 2 млн тонн будівельних руйнувань. А ще треба враховувати обсяги, які будуть у Харкові, Маріуполі, інших містах", сказала Шуляк.

Очільниця партії нагадала, що зараз триває:

  • оперативне відновлення транспортного сполучення,
  • ремонт об'єктів критичної інфраструктури та житлових будинків в тих областях, які найбільше постраждали від російського вторгнення.

Кошти на це уряд виділив з резервного фонду.

"Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська, Харківська та Херсонська області: на рівні місцевої влади, областей, громад вживаються всі заходи для того, щоб до зими роботи зі встановлення вікон, ремонту дахів були завершені", – підсумувала голова партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: