fbpx
Сьогодні
13:05 23 Лис 2022

Найважча зима з часів Другої світової: у разі найгіршого сценарію не виключають евакуацію частини Києва

Зима цього року може виявитися найважчою для столиці України з часів Другої світової війни: є ймовірність того, що "доведеться евакуювати частину міста" у разі найгіршого розвитку подій.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

Нагадаємо, що через ракетні удари росії по критично важливих об'єктах інфраструктури країна стикнулася з необхідністю заощаджувати електроенергію. По всій Україні запровадили планові, екстрені або аварійні відключення світла.

Столиці доводить кожні кілька годин відключати електрику в окремих районах, інакше система буде перевантажена.

Очільник Києва зазначив, що мешканцям слід приготуватися до найнегативнішого сценарію з відключенням електрики в умовах зими.

Окрім того, Кличко наголосив, що влада робить усе, щоб до цього не дійшло.

"Путін хоче тероризувати людей, змушуючи їх мерзнути без світла…Моє враження: люди стануть лише злішими, рішучішими. Ми не помремо і не втечемо, як того хоче путін", – запевнив Кличко.

Він також звернувся до Німеччини з проханням терміново передати Києву гуманітарну допомогу у вигляді генераторів, теплого одягу та інших необхідних речей.

"Ми дуже вдячні за системи захисту, але нам потрібно більше, особливо для інших міст України. Окрім зброї, нам також вкрай необхідні генератори, захисний одяг та інші гуманітарні вантажі", зазначив Кличко.

Раніше у ДТЕК заявили, що Київ добре захищений системами ППО, тому ймовірність повного відключення світла у столиці дуже мала.

Окрім того ж велика кількість систем введення та генерації розташовані у самому місті, і треба завдати удару по всіх цих об'єктах, щоб електрика повністю зникла.

Довідка

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, що станом на 20 листопада росія вже випустила по Україні понад 4 700 ракет.

Лише 15 листопада росія вдарила по всій території України 96 крилатими ракетами повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, "Калібр"), керованими авіаційними ракетами Х-59, а також ударними дронами Shahed-136/131, "Оріон", "Орлан-10". ППО збила 77 ракет і 12 дронів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: