fbpx
Сьогодні
14:54 22 Лис 2022

В Укренерго заявили, що рф ракетними ударами пошкодила майже всі ТЕС і ГЕС в Україні

English version here

Фото: Ілюстраційне

Уже після шостої масованої ракетної атаки рф на українську енергетичну систему в Україні майже не залишилося неушкоджених великих теплових та гідроелектростанцій, а також вузлових підстанцій "Укренерго"

Про це повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький на брифінгу 22 листопада.

"Минулого тижня українська енергосистема зазнала вже шостої масованої ракетної атаки – і це була найбільша атака з усіх.

Порядка 100 важких ракет було випущено, і цілями їх були саме об'єкти енергосистеми: в основному це підстанції "Укренерго", а також українські електростанції. Було пошкоджено 15 об'єктів "Укренерго" в цей день…

Після цієї атаки у нас практично не залишилося в Україні неушкоджених теплових і гідроелектростанцій. Тобто для того, щоб ви розуміли масштаб цих атак і з чим нам доводиться працювати: практично вся теплова й гідрогенерація, якщо ми говоримо про великі електростанції, зазнавала ракетних ударів.

Також майже не залишилося неушкоджених вузлових підстанцій "Укренерго". Тобто практично на кожну важливу підстанцію вже щось прилітало – на деякі підстанції по декілька разів: по три, по п'ять і навіть по вісім разів, є й такі об'єкти. Масштаб руйнувань колосальний", наголосив очільник Укренерго.

Кудрицький підкреслив, що після кожної масованої ракетної атаки потрібен час на те, щоб спершу:

  • заживити споживачів електроенергією,
  • відновити енергомережу,
  • а потім ще кілька днів іде на те, щоб графіки відключень перейшли у плановий режим.

У минулий вівторок був запас і матеріалів, і обладнання, тож одразу після відбою тривоги фахівці зайнялися відновленням і стабілізацією енергосистеми. Уже в суботу вдалося повернутися до планових відключень.

Голова "Укренерго"пояснив також, що однак дефіцит електроенергії залишається. Тому й графіки відключень потрібні, щоб зберігався баланс і не сталося "колапсу" енергосистеми.

Щодня "Укренерго" передає обленерго, які не входять у її структуру і часто є приватними, наскільки потрібно обмежити споживання наступного дня, щоб система могла працювати стабільно.

Як писала Рубрика, 22 листопада у всіх українських регіонах будуть застосовуватися планові відключення електроенергії.

Довідка

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, що станом на 20 листопада росія вже випустила по Україні понад 4 700 ракет.

Лише 15 листопада росія вдарила по всій території України 96 крилатими ракетами повітряного та морського базування (Х-101, Х-555, "Калібр"), керованими авіаційними ракетами Х-59, а також ударними дронами Shahed-136/131, "Оріон", "Орлан-10". ППО збила 77 ракет і 12 дронів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: