fbpx
Сьогодні
15:23 22 Лис 2022

Санкції проти росії: в Євросоюзі почали підготовку дев'ятого пакета обмежень для рф

English version here

Країни Балтії та Польща, які виступають за більш жорсткі та швидкі санкції ЄС проти рф, наполягають на тому, щоб інші столиці та Єврокомісія підготували дев'ятий пакет санкцій ЄС та встановили верхню межу цін на нафту одночасно.

Про це пише Politico з посиланням на дипломатів.

У виданні зазначають, що однак деякі дипломати Європейського Союзу невдоволені спробою цих країн повʼязати обмеження цін на нафту із новими санкціями.

Вони наполягають на тому, що новий пакет ще не готовий і їхнє повʼязування з цінами на нафту лише ускладнить ситуацію, пише видання.

За словами двох посадовців, дев'ятий пакет санкцій буде зосереджений на багатьох окремих списках. Вони будуть спрямовані проти російських чиновників, пропагандистів, керівників та інших діячів, які підтримують режим путіна.

"Країни ЄС запропонували довгі списки імен. І експерти Комісії наразі опрацьовують їх, щоб переконатися, що вони можуть бути пов'язані з російською війною.

Що необхідно з юридичної точки зору для того, щоб санкції залишалися чинними, якщо вони будуть оскаржені в суді, як це часто буває", – пише Politico з посиланням на джерела.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: