fbpx
Сьогодні
10:33 22 Лис 2022

"Расове змішання" в Європі: угорський прем'єр Орбан потрапив у гучний політичний скандал

Своє обурення висловили опозиційні партії та низка європейських політиків на заяву ультраправого прем'єра Угорщини Віктора Орбана, який у своїй промові виступив проти змішування європейських і неєвропейських рас.

Про це пише The Guardian.

Орбан під час показової щорічної промови в Бейле-Тушнад виголосив "апокаліптичну промову", в якій передбачив занепад Заходу. А також пророкував "десятиліття небезпек, невизначеності та війни".

"Ми (угорці, – ред.) не є змішаною расою… і ми не хочемо ставати змішаною расою", — сказав Орбан. Він додав, що країни, де змішуються європейці та неєвропейці, "більше не є націями".

Зазначимо, що Орбан вже неодноразово робив подібні заяви протягом багатьох років.

Проте саме останні коментарі вищезгадане британське видання називає такими, що були сформульовані в особливо різко ультраправих термінах.

Він також різко критикував західну військову підтримку України, позиціонуючи себе як головного союзника рф в Європейському Союзі.

"Чим більше сучасної зброї НАТО надасть українцям, тим більше росіяни просуватимуть лінію фронту… Те, що ми робимо, — це подовжуємо війну", — сказав Орбан під час виступу в суботу.

Довідка

Угорщина є членом НАТО, але ультраправий Орбан давно підтримує теплі стосунки з путіним і провів п'ять годин у москві, розмовляючи з російським лідером у лютому, незадовго до російського вторгнення.

Ця промова пролунала через два дні після того, як міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто здійснив несподівану поїздку до москви для переговорів, що ставить його далеко за межі європейського консенсусу щодо війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: