fbpx
Сьогодні
22:46 21 Лис 2022

Зеленський закликав укрїнців ощадливо підходити до використання електроенергії

21 листопада енергетикам знову довелося позапланово відключати струм у низці регіонів України, тому президент України Володимир Зеленський закликав бізнес та простих українців і надалі економити електроенергію.

Про це глава держави говорив у вечірньому зверненні до громадян.

Зеленський зауважив: "Сьогодні нашим енергетикам довелося застосувати не тільки стабілізаційні відключення електрики, а й позапланові. Це викликано більшим рівнем споживання, ніж країна може забезпечити у цей час…

Станом на цей вечір особливо складна ситуація в Києві та області, а також на Вінниччині, Сумщині, Тернопільщині, Черкащині, Одещині та в деяких інших містах і районах.

Будь ласка, у тих регіонах, де найбільше складнощів з дня у день і особливо в пікові години споживання, намагайтесь обмежувати особисте використання електрики. Звичайно, має бути дуже ощадливий підхід і в публічних місцях".

Зеленський закликав усіх представників обласної влади та місцевих громад не припиняти комунікацію щодо раціонального споживання електрики.

За словами президента, енергетики, комунальники, рятувальники та усі причетні "працюють по максимуму – але системна шкода нашій енергетиці від ударів російських терористів настільки значна, що усім нашим людям і бізнесу варто бути дуже ощадливими і розносити споживання по годинах доби".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: