fbpx
Сьогодні
12:42 21 Лис 2022

В Україні створили чат-бот для дітей, що вчить протистояти небезпекам воєнного часу: як працює це рішення

English version here

Програма постає у форматі гри і була створена саме для дітей і підлітків.

Про це повідомляє Освіторія. 

У чому проблема?

Нещодавні масовані ракетні атаки, здійснювані росією проти України, вкотре доводять, що небезпека триває. Збереження нашого життя залежить не тільки від вправної роботи Збройних Сил України, а й від дій тих, хто нині перебуває в тилу. Для цього, зокрема, варто знати, як поводитися в разі тих чи інших небезпек воєнного часу. І якщо дорослі здебільшого мають доступ до відкритої інформації та можуть ознайомитись із нею, то дітям потрібно пояснювати це або ж скерувати на відповідні навчальні програми. 

Яке рішення?

Команда "Інженерного тижня" розробила чат-бот "Воби2″, який навчає, як протистояти небезпекам воєнного часу. Програма постає у форматі гри і була створена саме для дітей і підлітків.

"Актуальність створення такого чат-бота саме сьогодні не викликає питань. Своїм особливим завданням команда "Інженерного тижня" вважає надати можливість дітям і підліткам долучитися до отримання необхідних знань щодо дій цивільного населення в умовах війни за допомогою близького молоді формату — чат-бота. "Воби2″ — не теоретик, а практик з питань захисту цивільного населення. До цього закликає і своїх читачів", — зазначають розробники програми.

Як це працює? 

"Воби2" постає у формі гри: має три тематичні рівні, у кожному з яких — від 20 до 30 запитань. Кожне питання містить 2−4 варіанти відповідей. Після того як гравець обирає один з варіантів, бот або підтверджує його правильність у форматі короткого коментаря, або (також у форматі короткого коментаря) пояснює, чому відповідь є неправильною і яку, натомість, потрібно було обрати. Коментарі чат-бот супроводжує тематичними ілюстраціями.

Наразі "Воби2" навчає, як має діяти цивільне населення під час:

  • повітряної тривоги,
  • комендантської години (і в разі її порушення),
  • перебування поряд з місцем вуличних боїв,
  • мінометного та артилерійського обстрілів,
  • руйнування будинку та потрапляння під завали,
  • проживання на тимчасово окупованих територіях,
  • перебування в заручниках або полоні тощо. 

Окремо подані теми надання першої домедичної допомоги, евакуації та повернення до деокупованих населених пунктів.

Скористатися чат-ботом можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: