путін не наважиться застосувати ядерну зброю проти України, – Сенатор США

На думку сенатора США, республіканця Джима Ріша, переростання війни рф проти України у ядерну війну малоймовірне і кремль не наважиться застосувати ядерну зброю.

Про це він сказав на полях Галіфакського безпекового форуму, куди він прибув на чолі делегації американського Конгресу, передає ЄП.

Сенатор погодився, що сам факт наявності ядерної зброї вже створює імовірність її застосування, але у даному випадку це малоймовірно.

"Я вважаю, що є дві речі, які путін не робитиме під час цієї війни. По-перше, він не зважиться на використання ядерної зброї. По-друге, він не зважиться напасти на держави-члени НАТО. Він вірить у те, що у разі, якщо він нападе на будь-кого з держав-союзників, то зіткнеться з відповіддю 30 (скоро із 32) держав-членів. Ми справді вважаємо, що напад на одного з нас буде нападом на всіх. Що ж стосується ядерної зброї, то запобіжником є те, що це відверне від нього світ. Бо розпочати ядерний голокост – це щось поза межами розуміння", – пояснив Джим Ріш.

На його думку, одним із запобіжників від цього в умовах, коли росія змушена буде обирати між остаточним відступом або використанням усіх наявних у неї можливостей, має бути створення для путіна "точки виходу" з війни. "Ми зараз бачимо за новинами, що авторитет путіна в росії щодня знижується. Тому йому самому потрібен такий вихід, який дозволить завершити війну, водночас віддавши під контроль українців усю територію України", – зазначив сенатор.

При цьому він прояснив, що не має на увазі якісь територіальні поступки агресору з боку України, наприклад, Кримом, хоча відступ рф з окупованого півострова явно був би сигналом для російського суспільства, що путін програв війну.

"Це, звісно, питання до України – на що їй погоджуватися і на що ні. Але є також міжнародне право, за нормами якого одна держава не може починати війну проти іншої, щоб забрати її територію. Дозволити це було би порушенням Статуту ООН та засад міжнародного права… Я не знаю, як путін планує вирішувати цю проблему. Це питання до нього. Я лише знаю, що Крим – це Україна", – зазначив Джим Ріш.

Свіжі дописи

  • Новини

Партнерство Китаю та росії іде на користь стабільності у світі, – Сі на переговорах із путіним

Голова КНР Сі Цзіньпін на переговорах з очільником росії володимиром путіним пообіцяв залишатися добрим сусідом… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

В Україні сьогодні відзначають День вишиванки

Традиційно в Україні в третій четвер травня відзначають День вишиванки. У 2024 році його відзначають… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

На аеродромі в Криму вночі було знищено 2 літаки МіГ та новітня система ППО

В окупованому Криму в ніч проти 15 травня внаслідок атаки на військовий аеродром "Бельбек" вдалося… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Гельсінська комісія заявила, що США мають не лише дозволити, а й заохотити до ударів по цілях в росії

Сполучені Штати Америки мають дозволити Україні наносити удари американською зброєю по силах ЗС рф у… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

Війська рф просунулися не більше ніж на 8 км від кордону на півночі Харківщини, – ISW

Російські загарбники просунулися не більше ніж на 8 кілометрів від кордону в північній частині Харківської… Читати більше

Thursday May 16th, 2024
  • Новини

США на тлі візиту диктатора рф в Китай зробили різку заяву про роль Пекіна у війні проти України

Білий дім звинуватив Китай у допомозі кремлівському лідеру володимиру путіну у його війні проти України.… Читати більше

Thursday May 16th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.