fbpx
Сьогодні
16:20 21 Лис 2022

Окупанти використовують ракети С-300 як зброю тероризму, – Ігнат

ЗРК С-300В1

На лінії фронту зберігається складна ситуація, попри затишшя в повітряному просторі України. Крім того, ворог використовує ракети С-300, обстрілюючи мирні міста, та фактично перетворив ці ракети на зброю тероризму.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, інформуючи про ситуацію на фронті.

"Попри затишшя в небі, непроста ситуація на лінії фронту. На сході країни тривають серйозні бої із залученням артилерії, авіації", – повідомив Ігнат.

Він також поінформував, що на Херсонщині і загалом на півдні ворог укріплює систему ППО, яку треба буде знищувати українським Силам оборони. Водночас українські захисники теж роблять певне посилення на цьому напрямку, щоб атакувати або ж оборонятись від ворожого нападу.

Ігнат відзначив, що російські загарбники зараз масово застосовують ракети С-300 по прифронтових містах, руйнуючи приватну інфраструктуру.

"Це зброя, яка завдає передусім важких наслідків саме цивільному населенню у прифронтових містах. Тому що противник використовує зенітні ракети С-300 з далеких відстаней. Точність, якщо можна говорити про якусь точність цих ракет – це 30-40 км. Якщо ця ракета летить 100-150 км, відповідно дуже велика похибка при влучанні, і тисячі уражаючих елементів цієї зенітної ракети в мирному місті спричиняють важкі наслідки… Це не інакше як зброя тероризму", – наголосив Ігнат.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: