fbpx
Сьогодні
14:47 21 Лис 2022

Норвегія підписала угоду з ЄБРР про допомогу Україні з закупівлею газу цієї зими

Міністр фінансів Норвегії Трюгве Слагсвольд Ведум сьогодні, 21 листопада, підписав угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку про надання фінансування у розмірі 2 мільярдів норвезьких крон, щоб Україна могла купувати природний газ протягом нинішньої зими.

Про це йдеться у пресрелізі уряду Норвегії.

"Україна спеціально звернулася до Норвегії з проханням про підтримку закупівель природного газу цієї зими. Час є критичним, і ми дуже раді, що ЄБРР стане нашим партнером у здійсненні закупівель газу. Важливо спрямувати підтримку через створену міжнародно визнану організацію, яка забезпечить ефективне та прозоре використання фінансування", – заявила Ведум.

Норвезьке фінансування у розмірі 2 мільярдів норвезьких крон (195 млн доларів США) буде направлено через ЄБРР, і саме перший віце-президент Юрген Рігтерінк підписав угоду від імені банку сьогодні в Осло.

Норвегія є другим за величиною донором діяльності ЄБРР в Україні.

Зазначається, що у липні прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре оголосив, що уряд виділить Україні 10 мільярдів норвезьких крон у 2022 і 2023 роках. З них 2 мільярди норвезьких крон передбачено на закупівлю газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: