fbpx
Сьогодні
14:03 21 Лис 2022

Люксембург розглядає можливість надати Україні боєприпасів, дронів і бронемашин

Люксембург розглядає можливість надати Україні артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, дрони і бронемашини.

Про це заявив національний директор із питань озброєння та координатор військової допомоги Люксембургу полковник Гай Гоффманн на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє "Укрінформ".

"В нас дуже невеликі збройні сили, і ми виходимо з власної спроможності підтримати Україну. Від початку повномасштабної війни в Україні Люксембург надав Києву матеріальну підтримку та зброю на суму близько 77 мільйонів євро. Наразі ми розглядаємо можливість надіслати Україні артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, а також дрони і бронемашини", – сказав Гоффман.

Він додав, що його офіс співпрацює з українськими колегами в Брюсселі і постійно обговорює найнагальніші потреби ЗСУ.

Коментуючи надання Україні 3D-сканерів, полковник зазначив, що ця ініціатива виходила від Офісу Генерального прокурора України.

"Ми отримали запит від Генпрокурора України з питанням, чи міг би Люксембург допомогти з наданням цього обладнання. Ми підтримували ЗСУ різним обладнанням, але це також чудова нагода продемонструвати засудження воєнних злочинів і порушень гуманітарного права. Застосування цих 3D-сканерів допоможе швидше та ефективніше збирати докази воєнних злочинів", – зазначив національний директор із питань озброєння Люксембургу.

Він нагадав, що 3D-сканери вже прибули в Україну.

"Гадаю, зараз відбувається навчання слідчих, які будуть ними користуватися", – зазначив Гоффман.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: