fbpx
Сьогодні
22:22 21 Лис 2022

Литва можливо надастьУкраїні боєприпаси, але не гаубиці чи системи ППО

Можливість передачі Україні артилерійських боєприпасів розглядає Литва. Але передачу німецьких гаубиць та систем ППО середньої дальності не розглядають.

Про це заявив радник президента Кястутіс Будріс після засідання Державної ради оборони, пише BNS.

Будріс сказав: "З військової техніки, яку ми можемо передати, найближчим часом буде розглянуто передачу артилерійських боєприпасів українській стороні".

Він зазначив, що Вільнюс не може передати Україні гаубиці PzH 2000 і системи ППО NASAMS, доки під час переговорів із союзниками не стане зрозуміло, як буде відновлено ці "особливо важливі" можливості.

"Поки такі засоби не будуть чітко вказані в графіку, ми будемо зберігати ці можливості, ці конкретні перераховані", – сказав Будріс.

За словами Будріса, у майбутньому основну увагу буде приділено цивільній підтримці, особливо енергетичному сектору. Він також підкреслив, що Вільнюс підтримуватиме Україну всіма засобами "до і після перемоги".

Зі свого боку, міністр оборони Арвідас Анушаускас не став детально коментувати це питання.
"Я маю сказати, що зустріч закрита – ми не обмінюємося аргументами або думками. Литва підтримувала і буде підтримувати Україну", – сказав він.

За словами Анушаускаса, вся литовська підтримка України, включно з невійськовою, становить понад 640 млн євро, тільки військова – 232 млн євро.

Довідка

Раніше командувач Збройних сил Литви Вальдемарас Рупшис сказав, що пропонуватиме не передавати Україні самохідні гаубиці PzH 2000 і системи ППО NASAMS, принаймні доти, доки Литва не може швидко закупити заміну, інакше це вплине на готовність литовських сил.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: