fbpx
Сьогодні
14:01 20 Лис 2022

Зеленський, Джонсон, Кулеба, Кара-Мурза і нардеп від "Слуги народу" були нагороджені МЗС Естонії

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia

МЗС Естонії нагородило державними відзнаками Президента України Володимира Зеленського, Міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу та народного депутату від фракції "Слуга Народу", керівника парламентської групи з міжпарламентських зв'язків із Естонською Республікою Арсенія Пушкаренка.

Із нагоди 104-ої річниці від дня заснування Міністерства закордонних справ Естонської Республіки 15 листопада 2022 року в Національному оперному театрі "Естонія" за участі Президента Естонії Алара Каріса відбулась урочиста церемонія нагородження відзнаками та нагородами МЗС Естонії, які вручав Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу, повідомляє Посольство України в Естонській Республіці.

Серед нагороджених − Президент України Володимир Зеленський, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та народний депутат України Арсеній Пушкаренко − керівник парламентської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Естонською Республікою.

"Герої цього року — українці, які з надзвичайною хоробрістю та стійкістю борються у масштабній війні Росії вже понад вісім місяців. Саме тому президент України Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, які весь цей час відстоювали безпеку всієї Європи, отримають найвище визнання Міністерства закордонних справ. справ у вигляді хреста "За заслуги" І ступеня", – сказав глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу, слова якого цитує пресслужба зовнішньополітичного відомства.

Урмас Рейнсалу

Під час церемонії нагородження із вітальним відео-зверненням виступив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, а також народний депутат України Арсеній Пушкаренко, який був присутній на урочистому заході.

Зеленський, Джонсон, Кулеба, Кара-Мурза і нардеп від

Нардеп подякував за потужну підтримку, яку надає Естонія з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну.

"Естонія одна з перших надала нам не тільки військову, політичну, гуманітарну допомогу, але й підтримала процес відновлення інфраструктури, яку зруйнували російські загарбники. Зокрема, йдеться про відновлення об'єктів на Житомирщині – дитячих садочків, шкіл, мостів",зазначив Пушкаренко.

Зеленський, Джонсон, Кулеба, Кара-Мурза і нардеп від

Загалом цього року хрести за заслуги, які вручає Міністерство закордонних справ Естонії, отримали 51 особа.

Аналогічну нагороду вручили колишньому прем'єру Великобританії Борис Джонсон.

Потрапив до списку нагороджуваних і російський опозиціонер Володимир Кара-Мурза, якого в Росії звинуватили у державній зраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: