У Японії український борщ отримав престижну нагороду “Найкраща національна страва”

В Японії відбувся фуд-освітній форум і кулінарний конкурс World Chef King Summit 2022, на якому відомий всьому світу український борщ отримав нагороду як найкраща національна страва, приготована з продуктів, що ростуть на одній місцевості.

Від України у форумі, що проходив на японському острові Авадзі, брав участь шеф-кухар українського ресторану на Мангеттені Ruta та амбасадор українського борщу в США Дмитро Марценюк.

Про перемогу він розповів на своїй сторінці в Instagram.

"Везу ще одну перемогу України!!! Японія влаштувала теплу зустріч та дуже насичений графік. Багато емоцій і вражень від моєї поїздки.

Наші люди — це шалена підтримка і надзвичайна сила! Перемога в номінації – найкраща національна страва з місцевих продуктів на World King of Chefs Summit 2022", написав у повідомленні Марценюк.

Нагадаємо, що легендарний шеф-кухар української кухні світового рівня, шеф-дипломат МЗС України, амбасадор борщу й української кухні в США Дмитро Марценюк вперше відвідав Японію.

15 листопада шеф-кухар приготував особливі українські страви для українців та японців у Токіо.

Посольство України в Японії у співпраці з Український центр Shibuya-Himawari запрошувало на захід у громадському закладі у районі Шибуя.

Усі зібрані кошти підуть на підтримку України – допомогу людям, які залишились без світла і тепла в Україні.

Дмитро Марценюк дванадцять років був шеф-кухарем в найкращому українському ресторані "Веселка" в Нью-Йорку, зараз співзасновник і шеф українського ресторану "Рута" у Вашингтоні.

Довідка

World Chef King Summit — це фуд-освітній форум, на якому учасники обговорюють важливі теми харчування, а також відбуваються кулінарні змагання.

Як амбасадор борщу в США та співзасновник та шеф-кухар українського ресторану у Вашингтоні, Дмитро Марценюк отримав можливість розповісти в Японії про унікальність та важливість української культури, зокрема їжі та борщу.

"Це чудова можливість, що дозволить розповісти та привернути увагу до нашої країни", повідомив він.

Свіжі дописи

  • Новини

Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, який здобув два особистих “золота” на Євро

Спортсмен Ілля Ковтун став четвертим українським гімнастом в історії, що здобув два особистих "золота" на… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

У Вашингтоні пройшла акція на підтримку України: висадили соняшники під російським посольством

Українські активісти, дипломати, небайдужі громадяни США та інших країн третій рік поспіль висаджують перед посольством… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

П’єса-феєрія “Лісова пісня” Лесі Українки вийшла італійською

"Лісова пісня" (Il canto della foresta) Лесі Українки вийшла італійською мовою. У найбільшому італійському видавництві… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Смертельний інцидент у Німеччині: загиблими були військові на реабілітації

Громадяни України, яких було вбито в Німеччині, були військовослужбовцями. Вони проходили медичну реабілітацію. Про це… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Генштаб: протягом доби на фронті було зафіксовано 112 бойових зіткнень

Найбільше ворожих атак було на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Загалом на фронті протягом доби було… Читати більше

Sunday April 28th, 2024
  • Новини

Справжнє везіння: українські науковці показали, як стрибає горбатий кит в Антарктиці

Українські полярники показали стрибок молодого представника горбатих китів в Антарктиці. Хоча стрибають вони нерідко, однак… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.