fbpx
Сьогодні
Фото 16:31 20 Лис 2022

У Японії український борщ отримав престижну нагороду "Найкраща національна страва"

English version here

Фото: Інстаграм/ Дмитро Марценюк

В Японії відбувся фуд-освітній форум і кулінарний конкурс World Chef King Summit 2022, на якому відомий всьому світу український борщ отримав нагороду як найкраща національна страва, приготована з продуктів, що ростуть на одній місцевості.

Від України у форумі, що проходив на японському острові Авадзі, брав участь шеф-кухар українського ресторану на Мангеттені Ruta та амбасадор українського борщу в США Дмитро Марценюк.

Про перемогу він розповів на своїй сторінці в Instagram.

"Везу ще одну перемогу України!!! Японія влаштувала теплу зустріч та дуже насичений графік. Багато емоцій і вражень від моєї поїздки.

Дмитро Марценюк, повар

Наші люди — це шалена підтримка і надзвичайна сила! Перемога в номінації – найкраща національна страва з місцевих продуктів на World King of Chefs Summit 2022", написав у повідомленні Марценюк.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Chef▪Catering▪Private Events▪DC▪VA▪MD (@chefdimamartseniuk)

Нагадаємо, що легендарний шеф-кухар української кухні світового рівня, шеф-дипломат МЗС України, амбасадор борщу й української кухні в США Дмитро Марценюк вперше відвідав Японію.

український борщ на конкусі у Японії

15 листопада шеф-кухар приготував особливі українські страви для українців та японців у Токіо.

Посольство України в Японії у співпраці з Український центр Shibuya-Himawari запрошувало на захід у громадському закладі у районі Шибуя.

український борщ на конкусі у Японії

Усі зібрані кошти підуть на підтримку України – допомогу людям, які залишились без світла і тепла в Україні.

Дмитро Марценюк дванадцять років був шеф-кухарем в найкращому українському ресторані "Веселка" в Нью-Йорку, зараз співзасновник і шеф українського ресторану "Рута" у Вашингтоні.

Дмитро Марценюк, повар

Довідка

World Chef King Summit — це фуд-освітній форум, на якому учасники обговорюють важливі теми харчування, а також відбуваються кулінарні змагання.

Як амбасадор борщу в США та співзасновник та шеф-кухар українського ресторану у Вашингтоні, Дмитро Марценюк отримав можливість розповісти в Японії про унікальність та важливість української культури, зокрема їжі та борщу.

"Це чудова можливість, що дозволить розповісти та привернути увагу до нашої країни", повідомив він.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: