fbpx
Сьогодні
Фото 17:43 20 Лис 2022

У рф демонстративно затримали двох військовослужбовців, які відмовилися їхати на війну

Відео затримання двох військовослужбовців, які відмовилися їхати на війну – солдатів демонстративно скрутили просто під час шикування,   з'явилося у російських Telegram-каналах.

Про це повідомили Медуза та російські пабліки в Telegram.

На відео зі строю солдатів на плацу по черзі викликають двох військових – імовірно, їхні прізвища Селіванов і Дягтєрьов (погано чути – ред.), до них підходить слідчий і каже, що 16 листопада проти них порушили кримінальну справу за частиною 2.1 статті 332 КК рф (невиконання наказу).
Потім конвой із нашивками на рукавах "Військова поліція" грубо затримує солдатів. Їх обшукують, одягають кайданки і саджають у поліцейську машину.

Затримали двох солдатів, відмовилися їхати на війну

На відео не вказано, коли і де воно було зняте. Але на ролику видно зелений газон, погода дощова, солдати тепло одягнені.

Затримали двох солдатів, відмовилися їхати на війну

Також незрозуміло, чи були затримані мобілізованими, чи контрактниками.
У пабліках пишуть, що на відео мобілізовані, а подія відбулася у Бєлгородській області.
Також повідомляється, що військових затримали за відмову їхати на війну в Україну. Солдатам загрожує до 3 років в'язниці.

Затримали двох солдатів, відмовилися їхати на війну

За словами адвоката Максима Гребенюка, затримувати військових на території військової частини не було необхідності.

Він вважає, що затримання провели "демонстративно", щоб це була "наука для інших".

Довідка

20 вересня Держдума росії ввела в Кримінальний кодекс поняття "мобілізація" і "воєнний час", а також схвалила поправки щодо відповідальності за дезертирство під час мобілізації, або у воєнний час.

24 вересня президент росії володимир путін підписав закон із поправками до Кримінального кодексу рф про покарання за дезертирство, мародерство і здачу в полон.
Згідно з цим законом, невиконання підлеглим наказу начальника, виданого в установленому порядку, в період воєнного стану, у воєнний час або в умовах збройного конфлікту чи ведення бойових дій, а так само відмова від участі у воєнних або бойових діях карається позбавленням волі на строк від двох до трьох років (ч. 2.1 статті 332 КК).

13 листопада стало відомо, що громадянина росії жорстоко стратили без суду і слідства, прив'язавши голову скотчем до бетону і вдаривши зверху кувалдою. Глава ПВК "Вагнер" Пригожин натякнув, що це справа рук його найманців. Можливо, за допомогою такого відео страти в росії намагаються відбити у російських мобілізованих бажання здаватися в полон.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: