fbpx
Сьогодні
17:06 20 Лис 2022

Стефанішина: Україна розслідуватиме відео з убитими російськими окупантами

Відео, на якому, імовірно, зображені вбиті російські окупанти, які намагалися здатися в полон, доки один із них не відкрив вогонь, буде розслідувати українська влада.

Про це повідомила віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у коментарі The Associated Press у суботу ввечері в кулуарах безпекового форуму в Галіфаксі.

Вона зауважила: "Звичайно, українська влада розслідуватиме це відео".

За словами Стефанішиної, "дуже малоймовірно", що короткі відредаговані фрагменти показують те, що стверджує москва.

Віцепрем'єрка також запевнила, що українські військові "абсолютно не зацікавлені у страті будь-кого" і мають прямий наказ узяти "якнайбільше військовополонених", щоб їх можна було обміняти на українських полонених.

"Кожен потенційний страчений російський солдат – це якийсь українець, якого не можна обміняти, тож дух і логіка тут відсутні", – сказала вона.

Відповідаючи на запитання, чи дозволить Україна провести міжнародне розслідування, Стефанішина сказала: "Побачимо. Жодних проблем із цим немає".

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні закликала до подальшого розслідування.

В заяві, що надійшла до The Associated Press йдеться: "Моніторингова місія знає про це відео і вивчає його… Ми повторюємо наш заклик до того, щоб усі подібні звинувачення були належно та швидко розслідувані відповідними органами влади".

Довідка

У росії заявили про "живодерську сутність режиму Зеленського" і звернулися до міжнародних організацій у зв'язку з публікацією в телеграм-каналах відео, на яких, за твердженням рф, українські військові вбивають російських полонених.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець, коментуючи ці відео, наголосив, що, скориставшись інсценуванням здачі в полон, росіяни вчинили воєнний злочин – відкрили вогонь по військових ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: