fbpx
Сьогодні
Відео 22:50 20 Лис 2022

Компанія Baykar провела випробовування нового реактианого безпілотника, який має український двигун

Випробування нового бойового безпілотника Bayraktar Kızılelma, який має двигуни українського виробництва, провела турецька компанія Baykar.

Про це пише турецьке видання Anadolu.

У компанії кажуть, що зробили ще один важливий крок у процесі розробки Bayraktar Kızılelma, який стане першим безпілотним військовим літаком Туреччини.

На початку тижня успішно пройшло випробування безпілотника зі страхувальними тросами, а сьогодні, 20 листопада, — без тросів.

Технічний директор Baykar Сельчук Байрактар оприлюднив відео з випробувань.


Раніше в компанії повідомляли, що безпілотник здійснить свій перший проліт не раніше 2023 року. Він має двигуни українського виробництва АІ-322Ф та АІ-25ТЛТ.

Розробники кажуть, що Kızılelma буде оснащений реактивним двигуном та зможе злітати й приземлятись на кораблях із короткими злітно-посадковими смугами, зокрема на флагманський десантний корабель Туреччини TCG Anadolu, який іще будується.

У Baykar заявляють, що Kızılelma успішно подолає найскладніші завдання завдяки низькому радіолокаційному сліду, а також зможе вести бій "повітря — повітря" подібно до пілотованих бойових літаків з агресивними маневрами.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: