fbpx
Сьогодні
16:52 20 Лис 2022

До повної заборони пропагандистських ресурсів росії через підбурювання до геноциду закликав Кулеба

У ефірах підконтрольних кремлю телеканалів фактично здійснюється підбурювання до геноциду українців і ці ресурси варто заборонити в усіх країнах світу, – зауважив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Про це він написав у своєму Twitter, коментуючи опубліковані проектом Russian Media Monitor фрагменти з ефіру російського телеканалу.

У ньому прямо розповідають, що метою ракетних ударів росії є енергетична інфраструктура, а коментуючий депутат Держдуми заявляє, що це є "виявом священної ненависті" до українців і має на меті змусити цивільне населення вимагати капітуляції.

Кулеба відреагував: "Підбурювання до геноциду на російському телебаченні – у повному розпалі. Вони визнають, що росія б'є по українській критичній інфраструктурі для того, щоб створити нестерпні умови для цивільного населення, та закликають до нових ударів. російську пропаганду потрібно повністю заборонити – і в ЄС, і в інших країнах світу".

Довідка

Нагадаємо, на початку березня за рішенням Ради ЄС, у Євросоюзі невідкладно заборонили роботу російських пропагандистських телеканалів RT/Russia Today і Sputnik. Аналогічне рішення також ухвалили зокрема Канада і Чорногорія.

Водночас, нещодавно стало відомо, що RT починає мовлення у Сербії. В МЗС України закликали не видавати дозвіл на його роботу.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: