fbpx
Сьогодні
23:07 20 Лис 2022

Без аварійних відключень пройшли вихідні, у понеділок плануються лише планові

Фото: З відкритих джерел

21 листопада, у понеділок, з 00:00 до 24:00 у всіх регіонах України будуть застосовані планові, стабілізаційні відключення.

Про це повідомили в Укренерго та гендиректор субхолдингу ДТЕК D.Solutions (YASNO) Сергій Коваленко у Facebook.

Як заявили в компанії, протягом вихідних днів вдалося дещо пом'якшити обмеження споживання, незважаючи на різке похолодання.

На понеділок, 21 листопада, додаткові аварійні відключення також не прогнозуються.

Разом з тим, Сергій Коваленко зазначив, що суботу і неділю вдалося пройти у графіках стабілізаційних відключень.

Він написав: "Задіяні мінімальні обмеження – 166МВт вчора і 184 МВт сьогодні, тобто відключали десь по одному-два рази замість чотирьох. І це добре. Та на вихідних споживання завжди менше. І поки що це не означає, що відключень стане менше".

За словами Коваленка, подальша ситуація залежить від того, чи будуть нові атаки, чи будуть вони руйнівними та чи вистачатиме потужності мереж та генерації надалі.

Гендиректор субхолдингу ДТЕК D.Solutions (YASNO) запевнив: "Якщо мережа буде ушкоджена чи зруйнована внаслідок атак, доведеться задіювати не лише погодинні стабілізаційні відключення, але й екстрені, за яких світла може не бути дуже тривалий час.
Про повне відключення системи, або блекаут з понеділка на 10 днів без світла у Києві мова не йде при поточній ситуації".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: