fbpx
Сьогодні
19:39 19 Лис 2022

Є ймовірність того, що у Німеччині будуть відбуватися локальні відключення електроенергії

Найближчими місяцями Німеччина може зіткнутися з локальними відключеннями електроенергії через напружену ситуацію у сфері енергопостачання.

Про це заявив глава Федерального відомства із захисту населення і допомоги при катастрофах (BBK) Ральф Тіслер в інтерв'ю Welt am Sonntag, пише Рубрика.

Тіслер наголосив: "Ми маємо виходити з того, що взимку траплятимуться блекаути".

При цьому він уточнив, що йдеться про регіональні та обмежені за часом відключення електрики. Їхньою причиною, за словами Тіслера, може бути не тільки нестача електроенергії, а й "цілеспрямовані відключення електромережі", які проводитимуться з метою забезпечення її безпеки та надійності електропостачання.

Очільник BBK додав, що ризик відключень зросте з січня і лютого 2023 року. Однак у його відомстві вважають, що це будуть короткострокові відключення – так звані "браунаути", – а не тривалі відключення на масштабній території ("блекаути").

Водночас Тіслер зазначив, що місцева влада не скрізь "справді зразково" підготовлена до можливих перебоїв з енергопостачанням і має точні плани дій на цей випадок.

На думку Тіслера, істотна частина населення Німеччини також уже розпізнала ризики, пов'язані з можливими блекаутами взимку.

Він попередив: "Однак це ще не привід для паніки. З усім, що ми спостерігаємо зараз, ми ще можемо впоратися. Нам потрібно пристосуватися. А це, в основному, людям вдалося".

До 3 листопада, за даними асоціації європейських операторів газової інфраструктури Gas Infrastructure Europe, газосховища Німеччини були заповнені в середньому на 99,19%.

Згідно з планом зі зберігання газу, підготовленим міністерством економіки ФРН, щоб газу вистачило в країні на весь холодний період, на початок лютого 2023 року рівень заповненості сховищ не повинен бути меншим за 40%.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: