fbpx
Сьогодні
21:16 19 Лис 2022

Україна починає евакуацію з Херсонщини та Миколаївщини

Добровільна евакуація з деокупованих територій Херсонської та Миколаївської областей уже розпочинається, держава бере на себе всі пов'язані з цим витрати.

Про це повідомили віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім на брифінгу в Миколаєві, повідомляє Укрінформ.

"Добровільна евакуація з деокупованих територій півдня України вже розпочинається, а держава бере на себе всі витрати та відповідальність, пов'язані з цим процесом. Тобто йдеться про те, що кожен за бажанням може виїхати в більш безпечні регіони, а держава забезпечить їх доставку, проживання, медичне забезпечення і таке інше", – сказала Верещук.

"Наше завдання – дійти до кожного, запропонувати їм виїхати через Миколаїв або Кривий Ріг у західні області. У нас є на це кошти, є розуміння і найголовніше – досвід… Бо ми вже це робили на Харківщині, Донеччині тощо", – зазначила міністр.

Своєю чергою начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що в деокупованих населених пунктах області складають списки охочих евакуюватися.

У Миколаєві створено транзитний пункт, де люди можуть перебувати упродовж тижня перед виїздом. Звідти їх за бажанням відправляють у різні регіони України, де для них підготовлені місця для проживання.

Довідка

13 листопада голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич закликав мешканців звільнених територій області евакуюватися через високий ризик ворожих обстрілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: