fbpx
Сьогодні
11:52 18 Лис 2022

Українські рятувальники отримали від UNICEF обладнання для доставки та очищення води: навіщо це рішення

English version here

Обладнання допоможе задовольнити потреби понад 3 млн людей, які постраждали від війни в Україні.

Про це повідомляє ДСНС України. 

У чому проблема? 

В умовах війни частина населення позбавлена доступу до чистої питної води. Через активні бойові дії в низці регіонів перебиті водогони, відсутні реагенти для очищення водопровідної води, а також немає можливості завезти бутильовану питну воду. Люди змушені користуватися потенційно небезпечною водою з системи централізованого водопостачання, брати воду з колодязів, придомових свердловин, річок тощо.

Яке рішення?

ДСНС отримала від UNICEF обладнання для доставки та очищення води. Вчора, 17 листопада, представники програми ООН (UNICEF) з очищення води, санітарії та гігієни відвідали Мобільний рятувальний центр швидкого реагування ДСНС України.

Під час зустрічі передали гуманітарний вантаж із обладнанням для доставки та очищення води, наданий дитячим фондом UNICEF. Обладнання допоможе задовольнити потреби понад 3 млн людей, які постраждали від війни в Україні.

Українські рятувальники отримали від UNICEF обладнання для доставки та очищення води

Як це працює? 

Допомога включає автоцистерни для питної води, водоочисні установки, пересувні насоси, генератори та інші речі, для забезпечення доступу населення до чистої питної води та гігієни. Зокрема, допомога буде направлена на задоволення потреб населення Київської, Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської, Миколаївської, Одеської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Вінницької, Волинської, Закарпатської, Житомирської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської та Сумської областей, та активно використовуватиметься у визволеному місті Херсон.

Українські рятувальники отримали від UNICEF обладнання для доставки та очищення води

Також обговорили подальшу двосторонню співпрацю щодо передачі необхідного обладнання для водопостачання та водоочищення. Ключові пріоритети включають системи опалення для мобільного водопровідного обладнання, ємності для зберігання води, очисні споруди та обладнання для аналізу питної води.

Фото: ДСНС

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: