fbpx
Сьогодні
23:17 18 Лис 2022

росія висуває звинувачення українським військовим у вбивстві російських полонених

Фото: Gettyimages

До міжнародних організацій звернулась росія у зв'язку з публікацією в телеграм-каналах відео, на яких, за твердженням рф, українські військові вбивають російських полонених.

Про це повідомляють телеграм-канали, Міноборони рф, МЗС рф, РИА Новости, дмитро медведєв у Telegram.

18 листопада в анонімних телеграм-каналах було поширено два відео. На першому з них українські військові, імовірно, беруть у полон російських окупантів, які виходять із будівлі і лягають у дворі обличчям донизу. Після цього з тієї ж будівлі виходить людина зі зброєю (імовірно, російський військовий) і відкриває стрілянину, відео різко обривається.

На другому відео видно тіла людей у тому ж одязі, в якому були живі окупанти на першому відео. При цьому невідомо, що саме сталося в проміжку між цими відео, також невідомо, де і коли їх було знято.

Водночас Міноборони рф уже заявило, що "опубліковані нові відеосвідчення масової кривавої розправи українських військовослужбовців над беззбройними російськими військовополоненими підтверджують живодерську сутність нинішнього київського режиму на чолі з Зеленським і тих, хто його захищає і підтримує".

Там також запевняють, що нібито українських військових, які потрапили в полон цього тижня, утримують відповідно до всіх вимог Женевської конвенції. Про інших українських полонених, які неодноразово заявляли про жорстокі тортури в російських в'язницях, у Міноборони рф не згадали.

Омбудсмен рф Тетяна Москалькова заявила, що звернулася в міжнародні організації з вимогою засудити розстріл російських полонених і вимагати покарання винних.
МЗС росії вимагає від міжнародних організацій засудити розстріл російських військовополонених та провести його ретельне розслідування.

А заступник голови Ради безпеки росії дмитро медведєв заявив, що українські військові, які розстріляли російських полонених, мають бути засуджені до смертної кари.

Як пишуть російські ЗМІ, управління верховного комісара ООН з прав людини повідомило, що вивчає відеозаписи з убитими російськими військовополоненими.

Коментарів з боку українських офіційних осіб з цього приводу поки що немає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: