fbpx
Сьогодні
20:15 18 Лис 2022

Країни Африки стали дивитись на росію іншими очима після блокування нею "зернової угоди", - Зеленський

Фото: ОПУ

Після блокування рф експорту зерна з портів Чорноморського регіону, країни Африки почали змінювати своє ставлення до росії і підтримувати Україну ,- запевняє президент Володимир Зеленський.

Про це Зеленський розповів під час спілкування зі студентською спільнотою Ірландії, повідомляє сайт президента.

Зеленський зазначив: "Сьогодні поступово, країна за країною, держави Африканського континенту починають розбиратися, що відбулося. Що вони були дезінформовані. Що росія – справді агресор, що вона не поважає свободу, не підтримує життя, а робить навпаки. Кілька країн з'явилося на Африканському континенті, які нас підтримують, і ми це бачимо за результатами голосування за резолюції".

"Африканські країни побачили, як росія абсолютно ганебно заблокувала Чорне море. Заблокувала постачання зерна – пшениці, кукурудзи – з України до Африканського континенту… І коли країни почали це бачити, коли суспільства деяких країн почали це відчувати, тоді вони почали розплющувати очі".

Президент України нагадав підсумки голосування за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН щодо підтримки територіальної цілісності України та засудження агресії росії проти нашої держави. Резолюцію підтримали понад 140 держав, серед яких з'явилися і африканські країни.

Також, за його словами, деякі країни Африки вперше продемонстрували підтримку на дипломатичному майданчику Кримської платформи, робота якої спрямована на деокупацію Криму.

Водночас, як сказав президент, залишаються деякі країни Африки, які на рівні лідерів не бачать ані деструктивних дій росії, ані допомоги України, яка ініціювала програми підтримки держав, що страждають від продовольчої кризи. На думку Зеленського, це відбувається, зокрема, через потужний вплив російської пропаганди та дезінформації, яка поширюється на Африканському континенті останні 30 років.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: